Medan jag läst…"> ladda ner Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer pdf, epub ebook - thegioiyoyo.com

ladda ner Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer pdf, epub ebook

ladda ner Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer pdf, epub ebook

Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer

  • Siffra: 846817100918478
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 3.9/5 (Votes: 3208)
  • Paperback : 124 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

"Bokens berättelser är en hyllning till boken själv, som tryggt kan rekommenderas å det varmaste.

Medan jag läste, tänkte jag hela tiden att nu har vi som tur är, till slut fått en samlad och uppdaterad översikt om familjeterapi först på norska och sedan på nordiska!

Jag har kallat detta ett resebrev, eftersom boken för mig framstår som en resa kors och tvärs. Författarna kryssar genom olika former av praxis och genom olika idéer och ideologiska diskussioner. Och de berättar det till och med på ett vardagligt språk."

Ur Tom Andersens förord

Detta är en grundlig introduktion till familjeterapi och familjeteori, som fördjupar sig i den del som bygger på systemteori, kommunikationsteori och postmodern filosofi. Boken ger en teoretisk genomgång av familjeperspektivet och beskriver olika familjeterapeutiska inriktningar. Inom varje inriktning presenteras de metoder och de kliniska konsekvenser dessa får för professionella behandlare. Boken är rik på exempel, korta berättelser och illustrationer som komplement.

I denna andra upplaga är den grundläggande teorin mer utförligt beskriven. Ett avsnitt om parterapi samt ett kapitel om forskning har tillkommit. Dessutom skriver norska och svenska familjeterapeuter om sina möten med flera av de mest centrala personerna inom fältet, som Jay Haley, Salvador Minuchin, Michael White och Gregory Bateson för att nämna några.

Familjen plus en ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.

Relaterade böcker