ladda ner online Diabetes - Fördjupningsbok i Prickserien epub, pdf

ladda ner online Diabetes - Fördjupningsbok i Prickserien epub, pdf

Diabetes - Fördjupningsbok i Prickserien

  • Siffra: 32225078483474
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.0/5 (Votes: 1119)
  • Paperback : 171 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

I denna totalt reviderade upplaga av Diabetes har ett sextiotal av Sveriges främsta experter på olika aspekter av diabetessjukdomar bidragit med den senaste kunskapen inom området, och det har tillkommit flera helt nya kapitel. Boken vänder sig till alla som i sin yrkesutövning kommer i kontakt med personer med diabetes, och den kan med fördel användas i utbildning och som referensbok.

Läs mer
Diabetes fortsätter att öka i Sverige och i världen och det ställer stora krav på sjukvården och dess organisation. Socialstyrelsen ger därför 2009 ut nya nationella riktlinjer för diabetesvården. De ger vägledning om hur vi i vårt land bör behandla diabetes på ett evidensbaserat sätt och med god kostnadseffektivitet. Trots att kunskaperna om diabetessjukdomarnas komplikationer, deras diagnostik och behandling ökar, fortsätter de att vara ett problem i takt med att allt fler insjuknar i framför allt typ 2-diabetes. Eftersom denna form av sjukdomen sätts i samband med vår moderna livsstil med låg fysisk aktivitet och ökande kroppsvikt, måste samhället och vården också verka för att stimulera preventiva livsstilsåtgärder.

Om författarna
Carl-David Agardh är professor vid Universitetssjukhuset MAS i Malmö, Christian Berne är professor vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Jan Östman är docent vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Relaterade böcker