ladda ner NE Spännande kunskap Historia pdf epub

ladda ner NE Spännande kunskap Historia pdf epub

NE Spännande kunskap Historia

  • Siffra: 733798036305540
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.3/5 (Votes: 2476)
  • Paperback : 121 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Spännande kunskap - Historia

Mäktiga faraoner härskade över Egypten. Egyptierna utvecklade en bildskrift som kallades hieroglyfer. De hade många skickliga matematiker, astronomer och andra vetenskapsmän. De byggde vackra helgedomar åt gudarna och storslagna gravar åt sina faraoner.

Det forntida Kina var ett rike av bönder och filosofer, kejsare och konstnärer, lärda män och soldater. Den kinesiska högkulturen tog sin början för 8 000 år sedan och styrdes av mäktiga dynastier. Kineserna var skickliga konstnärer, vetenskapsmän, astronomer, poeter, uppfinnare och ingenjörer.

Den grekiska civilisationen med sina stadsstater började blomstra omkring 700 f.Kr. De gamla grekerna var bönder, hantverkare, köpmän och krigare. De skrev musik, poesi och skådespel. De utvecklade den styrelseform som kallas demokrati.

Staden Rom styrdes först av kungar, sedan av folket i en republik och till sist av en lång rad av kejsare. På höjden av sin makt sträckte sig det romerska imperiet runt Medelhavet och Svarta havet och så långt norrut som Hadrianus vall i Britannien.

De första människorna kom till Nordamerika under den senaste istiden. De bildade olika stammar med skilda språk, seder och ceremonier. I allt man gjorde var ursprungsbefolkningen beroende av vad jorden gav: vilda växter användes till helande ritualer och gav material till kläder, hus och båtar.

Fakta
--------------------------------------------------------------------------------

Utgivning: september 2005
Förlag: Nationalencyklopedin
Omfång: ca 220 sidor

Relaterade böcker