Nära hem pdf

 Nära hem pdf

Nära hem

  • Siffra: 920990052983829
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 5.0/5 (Votes: 4351)
  • Paperback : 118 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Alice Munros noveller kan sägas kretsa kring uppbrott och förändringar i till synes vardagliga kvinnors liv i hennes hemtrakter i den kanadensiska provinsen Ontario. Ofta handlar berättelsen om kärlek, men knappast en romantisk sådan, snarare är det en kärlek som man försöker få att fungera eller en kärlek som man återhämtar sig ifrån. Ur detta uppstår stor litteratur som uppskattas och läses över hela världen. Alice Munro har fått flera stora utmärkelser. 2009 tilldelades hon Man Booker International Prize, den finaste utmärkelse en författare kan få vid sidan av Nobelpriset.
Nära hem består av ett urval av de starkaste novellerna från Alice Munros tidigare böcker Äpplen eller apelsiner, Kärlekens vägar och Jupiters månar. Sommaren 2009 gav Bokförlaget Atlas även ut novellsamlingen Kärlek, Vänskap, Hat i pocketutgåva.
Alice Munro kan med fog kallas den bästa nu verksamma skönlitterära författaren i Nordamerika.
Jonathan Franzen, The New York Times
Om Alice Munros noveller har det sagts att man lär sig någonting man aldrig tänkt på förut. Det är sant. Lika sant är det att man äntligen får ord på det man själv tänkt och känt men inte kommit åt. Att detta dolda, till synes futtiga inte bara gick att dela, utan också kunde vara stor litteratur.
Marie Lundström, Sveriges Radio
Det här är vackra, ömsinta berättelser som ibland driver fram, ibland ändras i ett slag, men som alltid bestäms av livets val och tillfälligheter.
Margaret Atwood

Relaterade böcker