läsa Träd, kärlek och andra växter epub, pdf

läsa Träd, kärlek och andra växter epub, pdf

Träd, kärlek och andra växter

  • Siffra: 303930425905252
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.6/5 (Votes: 3666)
  • Paperback : 152 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Succén - nu på svenska. Norsk-amerikanska forskarstjärnan Anne Hope Jahrens hyllade bok om biologi, forskning och kärlek är en både poetisk och populärvetenskaplig självbiografi med undertiteln "Mitt liv som Lab Girl".
Geobiologen Anne Hope Jahren har ägnat sitt liv åt att studera träd, blommor, frön och jord. Träd, kärlek och andra växter (Originaltitel Lab Girl) är hennes häpnadsväckande debutbok. Till stor del handlar den om växternas hemliga och mindre hemliga liv. Men det är också en personlig och poetisk hyllning till den livslånga nyfikenhet, ödmjukhet och passion som driver varje forskare.

I boken får vi följa med Anne Hope Jahren genom uppväxten i Minnesota där hon lekte ostört i sin pappas laboratorium. Hon skildrar hur hon fann en fristad i vetenskapen och lärde sig att arbeta i laboratoriet med "både händer och hjärta".

"Träd, kärlek och andra växter förändrade min syn på träd. Den fick mig att förundras över den fantastiska sprängkraft som finns i ett frö. Men framförallt lät den mig stifta bekantskap med en oerhört inspirerande författare, en forskare som har ett så passionerat förhållande till sin egen forskning att jag genom läsningen blir lika engagerad. Det här är en intelligent och magisk debut." - Cheryl Strayed (författare till Vild)

Anne Hope Jahren är halvnorska, växte upp i sydöstra Minnesota men bor nu i Norge med sin man och deras son. Hon doktorerade vid University of California i Berkeley år 1996. 2016 placerades hon på Time Magazines lista över världens mest inflytelserika personer. Hon har nyligen flyttat sitt forskningscenter från Hawaii till Oslo.

Relaterade böcker