ladda ner Norra Grängesbergsgatan : lätt Malmös coolaste gata epub pdf

ladda ner Norra Grängesbergsgatan : lätt Malmös coolaste gata epub pdf

Norra Grängesbergsgatan : lätt Malmös coolaste gata

  • Siffra: 112747107580427
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.6/5 (Votes: 4514)
  • Paperback : 183 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Norra Grängesbergsgatan i Malmö har så mycket hårdhudad charm att den förärats en egen blogg. En blogg som prompt hävdar att detta är "Lätt Malmös coolaste gata". De fyra första säsongerna av den välbesökta bloggen har nu samlats i en bok!

Norra Grängesbergsgatan sträcker sig som huvudgata genom Sofielunds industriområde, ett område som etablerades på 30-talet med en mängd småskaliga industrier. Idag har staden vuxit runt de låga industritomterna. Landets största bageri Pågen har annekterat större delen av kvarteren, men det som återstår, och då främst i form av Norra Grängesbergsgatan, är en rest av det gamla Malmö mitt uppe i en spännande förvandlingsprocess.

Hit flyttar invandrarföreningar, små däckfirmor och baklavabagerier. Här huserar svartklubbar och skrotupplag, moskéer och bilhandlare. Här finns falafelvagn och lampaffär, replokaler och en livsfarlig stärkelsefabrik. Allt detta och mycket mer i en salig blandning av verksamheter som bubblar av energisk entreprenöranda. Gatan skär rakt igenom Malmös sydöstra delar. På ena sidan ligger Rosengård och åt andra hållet Möllevången. Oskar Ponnert skriver bloggen om Norra Grängesbergsgatan. Han kallar genren street blog, och vill framhålla gatan själv som berättaren. Han hittar de inspirerande detaljerna och de märkliga sambanden; det kan vara skyltar, graffiti, upptejpade lappar, en parkerad brödbil, en bortglömd julgran eller dylikt. Bloggen stannar upp vid allt sådant som man i vanliga fall passerar utan att blinka, och ur en slags undersökning av gatans liv och vardag, växer det fram en unik berättelse om staden. Många läsare av bloggen tycker att den är "fruktansvärt rolig!" och "verkligen essensen av Malmö".

Oskar Ponnert är poet, skribent, fotograf och formgivare. Han drev en gång i tiden musiktidningen Gidappa!. Har tidigare bland annat utgivit två diktsamlingar på Pequod Press.

Relaterade böcker